Go to the Romantasy home page
Go to the Romantasy home page


 Bestellingen vanuit het Buitenland

Bekijk deze pagina in English, French, German and Spanish.

ROMANTASY is verheugd zoveel vragen om inlichtingen en bestellingen van over de hele wereld te ontvangen. Onderstaand geven we een overzicht van de vragen die ons het meest gesteld worden, in de hoop U daarmee te overtuigen van de uitstekende kwaliteit en pasvorm van Uw op maat gemaakte corset, alsmede van de uitgekiende manier van verzenden die het verliesrisico tot een minimuum beperkt en onnodige importheffingen voorkomt.

 

V: Welke talen spreek en schrijft U?

  A: De eigenaar van Romantasy spreekt en schrijft vloeiend Spaans. Bovendien beheerst ze in beperkte mate de Franse, Italiaanse en Portugese taal. We kunnen ook uw verzoek en ons antwoord laten vertalen in het Duits. Ons bestelformulier is vertaald in het Duits en beschikbaar op verzoek.
  Als U het enkele dagen tevoren aangeeft zullen we U graag van dienst zijn door één van onze vele vrienden in te schakelen bij het vertalen van Uw vragen en onze antwoorden van /naar één van de volgende talen: Russisch, Nederlands en Grieks, inclusief de vertaling van deze pagina. Aarzel dus niet contact met ons te zoeken: we zullen zeker een manier vinden om U van dienst te zijn.

V: Hebt U veel klanten in de Verenigde Staten?

  A: Ja! Onze schatting is dat ongeveer een kwart van onze orders, gemeten over de periode dat we zaken doen, van internationale buitenlandse herkomst was en nog steeds is. We hopen dit percentage, zodra we de kans krijgen, te verhogen, aangezien we beseffen dat het in veel landen zeer moeilijk is om gekwalificeerde corsetmakers te vinden die persoonlijk te raadplegen zijn. We willen ons ervan verzekeren dat U zich eerst en vooral vertrouwd maakt met corsetten van goede kwaliteit voordat U zich inlaat met lingerie van slechte kwaliteit of met corsetten die die naam niet verdienen. Nu U ROMANTASY Exquisite Corsetry hebt gevonden, hebt u de beste gevonden!

V: Komen deze internationale klanten naar San Francisco om U persoonlijk te ontmoeten, of bestellen ze per email of fax?

  A: Beide! Het aantal orders dat tot stand komt na contacten met ons via het web of via email verrast ons, evenals het aantal klanten dat ons weet te vinden op het internet vanwege onze uitgebreide zoekmachine. We zijn ook verrast wanneer klanten met vakantie naar San Francisco komen en er moeite voor doen om gedurende die vakantieperiode een persoonlijk consult te regelen. We vinden het geweldig dat wij voor hen op deze manier onderdeel zijn van hun vakantie-avontuur, en regelen voor hen een speciale teaparty om hen welkom te heten in onze prachtige stad.
  Weet U, onze internationale klanten stellen onze uitgebreide informatieve website, onze lange en gedegen historie met betrekking tot het leveren van maatwerk corsetten.en onze menselijke benadering zeer op prijs.
  Wij op onze beurt smaken het genoegen daarvoor de waardering van onze klanten te ontvangen en hun begrip voor wat maatwerk werkelijk inhoudt en waard is, iets dat Amerikanen soms niet op hun waarde weten te schatten. Amerikanen zijn, meer dan Europese en Aziatische klanten, gewend aan in ruime mate voorhanden weggooi-kleding van mindere kwaliteit. We snappen niet ten volle dat "maatwerk" eigenlijk "haute couture" is, gemaakt om precies te passen. Tijdens onze persoonlijke corset-consults vragen Amerikaanse klanten vaak : "maar dit of dat aspect van dit model corset dat ik nu pas bevalt me niet". Dan moeten we ze er steeds weer aan herinneren dat het kan worden aangepast aan hun persoonlijke smaak -- ROMANTASY's corsetten zijn écht maatwerk!

V: Hebt U ook klanten in míjn land die bereid zijn me te vertellen over hun ervaringen met uw corsetten en manier van zakendoen?

  A: Vrijwel zeker kunnen we een klant ergens in Uw land vinden die bij ons in de afgelopen elf jaar mistens één corset besteld heeft. We zullen graag contact met die klant opnemen om hem of haar te vragen of hij bereid is Uw per email of telefonisch gestelde vragen te beantwoorden U kunt ook contact opnemen met onze "Corset Dream Maker" (vertegenwoordiger) Martina, die in Keulen, Duitsland woont. (telefoon: 011-49-2173-965224).
  Houd in gedachten dat sommige klanten privacy en vertrouwelijkheid wensen en daarom niet beschikbaar zijn om hun enthousiasme en tevrendenheid wereldkundig te maken. In dat geval kunt U ook de vele reacties lezen met betrekking tot onze corsetten, verantwoorde manier van zakendoen en klantenservice, in recente, en oudere nieuwsbulletins op onze eigen website.

V: Ik vind het bezwaarlijk om uitsluitend via email te bestellen; hoe kan ik zeker zijn van, en welke adviezen hebt U met betrekking tot een perfect passend corset dat "van de andere kant van de wereld" besteld wordt?

  A: Ten eerste wordt de basis voor een perfecte pasvorm gelegd door op de juiste wijze de maat te nemen! U moet nooit zelf de maat nemen, en het beste zou zijn om daarvoor een ervaren naaister of kleermaker in te schakelen die de maten neemt conform ons uitgebreide bestelformulier.
  Ten tweede moeten we toegeven dat we U liever persoonlijk de maat zouden nemen, eenvoudigweg vanwege onze uitgebreide ervaring. Het is echter heel eenvoudig verzekerd te zijn van een goede pasvorm als het gaat om underbust corsetten, wanneer U ons maar de juiste maten doorgeeft.
  Ten derde: om ervoor te zorgen dat overbust corsetten precies passen is, naar we moeten toegeven, iets lastiger, maar niet onmogelijk.
  In geval van bestellingen voor overbust corsetten sturen we u een katoenen proef corsetcorset (cotton sample corset) toe dat voor U op maat gemaakt is en dat U voorziet van merktekens, afspeldt en ook verder waar nodig aanpast om de benodigde wijzigingen aan te geven. als volgt:
  U stuurt vervolgens het proef corset en verdere opmerkingen op een apart vel papier terug naar onze corset maker die vervolgens het proefcorset gebruikt om het uiteindelijke corset te maken.
  In 99 % van de gevallen past het corset uiteindelijk perfect. Als we problemen ondervinden bij deze werkwijze is het voor ons belangrijk ook verdere aanpassingen - voor zover redelijk - aan te brengen om ervoor te zorgen dat het corset U past. Meestal betalen wij de aanpassingen (U betaalt de verzendkosten), maar soms moeten we U meerkosten in rekening brengen. De reden hiervan is dat we bij deze procedure onmogelijk de pasvorm kunnen garanderen aangezien we het proefcorset uit handen geven als we het eenmal verzonden hebben. In dt geval is het Uw verantwoordelijkheid ons nauwgezet te informeren over noodzakelijke veranderingen (dat is de reden waarom we U adviseren een eraren naaister of kleermaker in te schakelen om de wijzigingen te markeren). We benaderen bij deze werkwijze echter de perfectie!

V: Hoe kan ik vanaf zo'n grote afstand precies weten welke materialen beschikbaar zijn?

  A: Als U ons de basiskleur doorgeeft die U graag zou willen hebben voor Uw corset, zoals perzik, of blauw, of rood, sturen we U graag per post een aantal proefmonsters in de door U gekozen kleur toe, zodat U van te voren Uw oordeel kunt geven. We kunnen U deze monsters sturen in de materialen zijde, satijn, brocade, katoen en leer. Het maakt het ons wat gemakkelijker als U ons eerst zo precies mogelijk de gewenste kleur doorgeeft.
  U kunt bijvoorbeeld een stukje van 5 bij 5 cm uit een blad knippen dat de kleur heeft die U graag wilt, of een krijtje of pen zoeken en daarmee een vierkantje op een wit stuk papier kleuren. Houd in gedachten dat bijvoorbeeld "blauw"een enorme schakering van kleurnuances kent, van hemelsblauw tot marineblauw. Zelfs rood is geen gemakkelijke kleur. De één bedoelt hiermee wijnrood, terwijl een ander juist oranjerood bedoelt. Hoe meer U ons helpt, hoe makkelijker het wordt om de exacte kleur te vinden die U in gedachten hebt.

V: Veel van de corsetten die U op uw website toont zien er erg sierlijk en bewerkelijk uit, maar ik moet wat terughoudend zijn met het dragen van mijn corset en wil het slechts onder mijn bovenkleding dragen als lingerie. Kunt U mij ook dan helpen?

  A: Natuurlijk. Ongeveer de helft van de bestellingen betreft eenvoudige zwarte of witte katoenen of satijnen corsetten die gedragen worden om de rug te ondersteunen, de buik in bedwang te houden, het figuur te verbeteren of gewoon als lingerie. Bedenk dat we een corset maken conform het ontwerp en de stijl overeenkomstig uw persoonlijke wensen: Uw corset is geheel gemaakt om bij Uw figuur en smaak te passen.

V: Hoe wordt mijn corset, als het klaar is, verpakt?

  A: We wikkelen corsetten in plastic of wit papier, voegen een complete set met toe draag- en onderhoudsinstructies en verpakken het geheel in een zo klein en licht mogelijke kartonnen doos om in aanmerking te komen voor het post tarief voor kleine pakketjes. We verzekeren de corsetten voor 100 dollar en dragen, als we onze standaard transporteur inschakelen, het volledige risico van verlies tijdens transport. Onze klanten zijn echter verantwoordelijk voor de eventuele heffingen die verband houden met invoer in het land van bestemming.

V: Heeft ROMANTASY ooit problemen ondervonden bij het internationaal verzenden van corsetten?

  A: Ja, maar dat is bijzonder weinig als je het enorme aantal corsetten in aanmerking neemt dat we de afgelopen elf jaar al naar klanten buiten de Verenigde Staten hebben verzonden.
  Toevallig zijn er ooit twee corsetten ergens in de internationale post verdwenen. Dat is de reden waarom we sindsdien al onze post naar buiten de VS verzekeren.
  Verder is het de afgelopen elf jaar drie keer gebeurd dat Duitse en Canadese klanten werden geconfronteerd met extra kosten met betrekking tot de corsetten die we hen gezonden hebben vanuit de VS.
  Houdt er rekening mee dat U als klant in deze zeer zeldzame gevallen bereid moet zijn deze extra kosten op U te nemen. We leggen dat ook nog eens duidelijk uit als U Uw order plaatst en daarvoor met ons een overeenkomst sluit: dat U dit risico moet aanvaarden. En bedenk alstublieft dat zelfs de extra kosten van zeg 50 tot 150 dollar met betrekking tot een op maat gemaakt kledingstuk van hoge kwaliteit in verhouding erg laag zijn als U in aanmerking neemt dat een corset dat goed gedragen en onderhouden wordt 5 tot 20 jaar meegaat! Dus de extra kosten van zeg 100 dollar komen neer op 10 dollar per jaar als het corset 10 jaar meegaat! In onze ervaring is het risico voor deze extra kosten heel erg klein, terwijl de financiŽle gevolgen beperkt blijven. We hopen dat U het daarmee eens zult zijn.

V: Moet ik, omdat ik niet in de Verenigde Staten woon, langer wachten op mijn corset?

  A: Nee. De bestellingen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld, of er zou sprake moeten zijn van een spoedbestelling die per sé op een bepaalde datum klaar moet zijn, waarvoor dan ook een toeslag moet worden betaald. Om een voorbeeld te noemen: sommige klanten trouwen op een bepaalde datum en willen dan ook op die dag hun corset dragen! Alle corsetten worden verzonden via de eerste klas luchpost tenzij U andere wensen hebt. Het is soms zelfs zo dat post naar buiten de VS sneller bezorgd wordt dan post binnen de VS!
  De meeste bestellingen hebben een levertijd van één tot drie maanden en soms zelfs langer afhankelijk van de volgende omstandigheden: 1) de werkvoorraad van de betrokken corsetmaker, 2) het seizoen (er zijn meer bestellingen die afgeleverd moeten worden rond de kerst en de jaarwisseling, dus bestel tijdig), 3) hoe moeilijk het voor ons is dat bepaalde materiaal of die speciale kleur te vinden die U wenst, 4) levering van corsetsluitingen (soms hebben fabrikanten een achterstand bij de levering van corsetsluitingen of baleinen en loopt de corsetmaker buiten zijn schuld vertraging op, 5) verlies of vertraging bij de postbezorging binnen of buiten de VS, 6) andere oorzaken.
  Als de vertraging oploopt tot meer dan 2 à 3 weken proberen we contact met u op te nemen om U te waarschuwen, zodat U zich geen zorgen hoeft te maken. Soms worden wij, doordat U contact met ons opneemt, gealarmeerd dat een corset dat we verzonden hebben tijdens het transport vertraging heeft opgelopen, waarop we proberen te achterhalen waar Uw corset zich bvindt. Maar in veruit de meeste gevallen zult U Uw corset tijdig ontvangen, zonder vertraging, zelfs als U buiten de Verenigde Staten woont.

V: Kunt U zorgen voor een discrete verzending?.

  A: Wij houden rekening met Uw privacy en sturen het pakketje graag naar het adres dat U ons opgeeft, en vermelden op het etiket slechts het straatnummer en de plaats van de afzender, zonder vermelding van de concrete inhoud van het pakket. Alleen op de "custom declarations forms" die nodig zijn bij de ter post bezorging vermelden we als inhoud: "één stuks lingerie".

V: Welke creditcards accepteert U en hoe kan ik betalen?

  A: We accepteren Master Card, Discover an Visa (graag geen American Express). U kunt ook met een cheque betalen of met een international money order in dollars. We kunnen momenteel helaas geen cheques accepteren in de valuta van Uw eigen land.

V: Om me zekerder te voelen het volgende: wie bij ROMANTASY neemt mijn bestelling van waar ook ter wereld in behandeling?

  A: De eigenaresse, Ann Grogan, behandelt alle bestellingen. Zij beantwoordt de vertrouwelijke emails, telefoontjes en faxen, zodat U ervan verzekerd kunt zijn dat U wordt geholpen door de beste! U kunt haar bellen om uw bestelling en uw vragen met haar door te nemen voordat U die per fax of email aan haar toestuurt. In de loop van 2000 zal de ROMANTASY website voorzien worden van een beveiligde server die uw creditcardnummer onleesbaar maakt voor onbevoegden, maar speel tot dat moment op safe en stuur alle vertrouwelijke informatie uitsluitend per fax. Bovendien is Ann zelf een ervaren draagster van corsetten; ze is in het bezit van zeker 70 corsetten! Graag neemt ze ook verzoeken in ontvangst om corsetliefhebbers van over de hele wereld individueel te begeleiden en stimuleren bij het verminderen van de taille-omvang. Zie coaching verminderen van de taille-omvang.

* * * *

We hopen dat deze vragen en antwoorden U bevestigen in Uw liefde voor maatcorsetten en dat U bereid bent bij ROMANTASY uw order te plaatsen. We vinden het echt heerlijk nieuwe vrienden te maken in de internationale gemeenschap van corset-liefhebbers, en we zijn altijd volgaarne bereid U van dienst te zijn.


ROMANTASY Voortreffelijke Corsetten - de corsetmaker van Uw voorkeur
"Het genoegen smaken er steeds mooi uit te zien"